Circuite diverse v1: greiere electronic, temporizator boxe, baliza luminoasa, indicator de nivel, metronom
Electronice Scheme diverse
Circuite
diverse v1

Temporizator boxe,
greiere, nivelmetru,
baliza, metronomCircuitul urmator e de pus in statiile de amplificare; e un temporizator ce conecteaza difuzoarele cam la 3 secunde de la pornire si le deconecteaza instant la oprire; iti protejeaza boxele mai ales daca ai uitat statia budget pe volum maxim.

Schema electronica temporizator boxe

Mai jos e un greieras care ciripeste, firesc, la intuneric; bobina are 60-100-150 sp CuEm Φ0,1 pe o ferita de 6-8mm diametru - de ea si de condensatorul paralel depinde stridenta ciripitului. Atentie la populatiile de muste care-si depun ouale pe greier!

Schema electronica greiere

Si mai jos este o baliza luminoasa alimentata 6 luni dintr-o baterie alcalina de 1,5V; simuleaza un circuit LM3909 iesit de ceva vreme din uz.

Schema electronica baliza lumnoasa
Schema electronica nivelmetru

Deasupra e un indicator de nivel al apei care se poate monta intr-un suport de sapun pus pe marginea cazii, cu electrozii sub el, sa te anunte cand baia e plina; indicatorul sonor este un buzzer electronic.

Urmeaza un metronom-buzzer-generator-de-ton-oscilator care bate de 30 sau de 300 de ori pe minut ori de 3000 de ori pe secunda, bun deopotriva pentru Morse si Winsor Pilates.

Schema electronica metronom