Schema electronica instalatie de sonorizare cu linie simetrica, statie de radioficare conectata la PC
Electronice Scheme diverse
Instalatie de sonorizare
Statie de radioficare
conectata la PCImunizarea semnalului audio de nivel mic la paraziti electrici se realizeaza cel mai bine prin simetrizarea liniei de semnal; varianta clasica de radioficare cu difuzoare de radioficare si autotransformator de linie la sursa audio are banda de frecventa si puterea limitate dar - mare avantaj - nu are nevoie de alimentare la destinatar (sateliti); se mai gaseste, probabil, prin multe sate, ca instalatie high-tech.

PC-ul, microfonul si un numar de perechi de boxe PC de mica putere plus un numar egal de transformatoare de simetrizare facute pe oale de ferita Φ30x19 cu AL 400nH/sp2, pot alcatui o instalatie de sonorizare ...Schema electronica instalatie de sonorizare, statie de radioficare conectata la PC
... mono de buna calitate audio (vocala/muzicala) pentru o cladire de birouri sau un mall cu multe shop-uri. Transformatorul de la sursa audio (PC) - Tr0 - are doua infasurari identice: 400sp CuEm Φ0,2, rezistentele lor au cca 15Ω; una din infasurari se conecteaza in locul boxei goale (fara amplificator); boxa activa ramane monitor; celelalte transformatoare, Tr1...TrN (pana-n 30), au 400sp in primar (spre linie) si 1200sp in secundar, amandoua infasurarile din CuEm Φ0,1.