Starlancer Game Misiunile 13...16
Viper, Ion Cannon, Reliant,
Petrov, Black Guard
Miscellanea
Starlancer
Misiunile 13...16

Viper, Ion Cannon, Reliant,
Petrov, Black GuardIn misiunea 13 se platesc cateva polite - il reintalnesti pe Viper, considerat disparut in misiune, ce s-a aliat cu dezertorul McGann; daca il termini pe McGann, misiunea e gata, daca nu, razboiul ca pilot de vanatoare a luat sfarsit - esti degradat si indepartat din linia 'ntai a frontului. Misiunea e dogfight aproape non-stop de-a lungul a trei navpoints; la primul aperi Gamma de atacul inamic, la al doilea infrunti cateva nave ale Aliantei pilotate de oamenii lui McGann, iar la al treilea, dupa ce le-ai luat urma, ajungi la o baza aparent parasita, in care renegatii se ascund; aici intalnesti prima data un tun ionic (ion cannon). Acest tip de arma ia tinta in colimator punand pe ea un fascicul de ghidare rosu, ca apoi sa produca o descarcare brusca de energie ce distruge nava vizata; il intalnesti in trei variante de-a lungul jocului: in aceasta misiune (cel mai mic) si in misiunile 18 (jucata in playerul din pagina urmatoare) si 24 cand sunt de mari dimensiuni si aproape omnidirectionale, capabile sa distruga o nava capitala dintr-un foc. De tunul ionic poti scapa in doua feluri: fie pilotand Shroud dotat cu sistem de camuflare (ca in misiunea 18), fie asezandu-te in unghiul mort al tunului, la capatul opus al bazei in raport cu locul unde e montat. Tunul din aceasta misiune poate lovi doar tintele din fata lui, dar e montat pe o turela ce se roteste 360 de grade, asa ca e usor de distrus odata ce te-ai asezat in spatele lui - folosesti tunurile navei sau cateva Screamere. Te lupti apoi sa-l termini pe McGann si dupa aia pe Viper pt. ca amandoi piloteaza nave mai rapide si mai agile (Phoenix) decat orice ai la indemana la acest moment. O metoda testata si eficace e lansarea de aproape a rachetelor Raptor de pe Patriot sau Grendel.

Misiunea 14 dezvaluie sursa tehnologiei Warp Gate inamice. Scopul misiunii e torpilarea bazei de cercetare si a portii alaturate, utilizand doua Galahad (torpilor model mai vechi, duce numai doua torpile). La primul navpoint lasi in stand-by cele doua torpiloare pana termini turelele si protectia bazei (fightere si 2 Kurgen).
Imediat ce ai terminat cu turelele apar si cele doua Galahad, dar la f. scurt timp si f. aproape de ele sare si un Kurgen (al treilea) ce le distruge repede daca nu esti pe faza si nu ai destule Screamere in dotare. Daca un torpilor scapa atunci baza inamica e istorie. Mai ai sa te misti in viteza in jurul circumferintei portii pe care se afla 4 generatoare blindate - ele trebuiesc distruse rapid pt. finalizarea misiunii.

O misiune grea, in care Reliant iese definitiv din arena, e misiunea 15 din
miniatura link extern playerul YouTube. Infrunti atat Basilisk (14, in doua randuri) cat si torpile (16, tot in doua randuri). Ai de aparat un convoi mare si de sustinut pe Yamato contra a 2 crucisatoare (Kiev si Yevstafiy), dar inainte lupti consecutiv cu doua escadrile: Black Guard si Black Eagles. O nava buna anti-torpila e Patriot, dar si Coyote face fata, insa una adevarata e Wolverine, la care ar trebui sa ai acces acum si care face ravagii printre Basilisk si torpile cu cele 3 tunuri ale ei intre care si Collapser Cannon (cu proiectile).

Grea e si misiunea 16, in care Vampires si ANS Bremen trec pe lista pierderilor; actiunea te pune din nou fata in fata cu cei mai temuti inamici, fratii Petrov: Ivan (the Butcher) si Nicolai (Incubus). Atat escadrila proprie (Tigers) cat si Vampires sunt atrase separat in cursa, dar Vampires are mai putin noroc. CS Morzov pare stationat pt. aprovizionare, dar, de fapt, e cu degetul pe tragaci atunci cand faci salt la coordonatele lui. Imediat apare si Black Guard condusa de Nicolai Petrov - el e tinta principala si daca zbori pe Wolverine incarcat cu Screamers si Raptors il trimiti repede printre drepti. Ar fi bine sa ai cu tine si doua sau trei Jackhammere pt. distrugerea celor doua Kurgens si a generatorului lui Morzov, dar Wolverine le poate termina numai cu tunurile. La al doilea navpoint dai peste epava lui Bremen si mai ai un scurt meci cu Ivan Petrov insotit de alte patru Basilisk.